,

Tinnitus – Oorsuizen

Dit geluidsbestand bevat de balancerende frequenties die betrekking hebben op tinnitus of oorsuizen.

Bijna iedereen heeft wel eens last van oorsuizen, bijvoorbeeld na een feestje met harde muziek. Bij sommige mensen is oorsuizen continu aanwezig. Bij tinnitus hoor je één of meer geluiden die niet vanuit je omgeving komen, maar die ontstaan in het hoofd of in de oren. Met PET-scans is de hersenactiviteit van tinnituspatiënten in kaart gebracht en aangetoond dat tinnitusgeluiden ontstaan in de hersenen en niet in het oor zelf.

Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Dit oorsuizen kan bestaan uit één of meerdere geluiden, soms klinkt het zachter, soms harder, het kan ook een tijdje verdwijnen, maar in andere gevallen is het constant aanwezig. Het geluid kan een fluitend, zoemend, sissend, brommend of een ander geluid zijn. Het kan ook het ritme van je hartslag hebben of een combinatie zijn van hoge en lage tonen.

De meest voorkomende oorzaak van tinnitus is schade aan je gehoor. Dit ontstaat meestal door (langdurige) blootstelling aan te harde geluiden waardoor trilharen in het gehoororgaan (slakkenhuis) beschadigd raken. Als trilharen beschadigd zijn geven de zenuwcellen geen of slechte informatie door aan de hersenen, met als gevolg dat de hersenen te veel onder druk komen te staan en zelf geluidsensaties gaan produceren.

Ook andere afwijkingen aan het gehoororgaan, de hersenen of het kaakgewricht kunnen een oorzaak van tinnitus zijn: zoals otosclerose (verkalking van de stijgbeugel), beschadiging van het oor of trommelvlies, hersenschudding, afsluiting van de gehoorgang door bv oorsmeer of water, tandenknarsen of tandenklemmen, oorontsteking, ontsteking van de hersenen of hersenvlies, een hersentumor of gehoorverlies door ouderdom. Tinnitus kan ook een symptoom zijn van een andere aandoening zoals MS of de ziekte van Ménière. Bepaalde medicijnen, een hoge bloeddruk of mentale druk en stress kunnen ook een oorzaak zijn.

Mensen met tinnitus kunnen veel last hebben van de permanente aanwezigheid van geluiden in hun hoofd. Dit kan variëren van lichte irritatie tot volledige belemmering van een normaal leven. Klachten kunnen zijn; concentratiestoornissen, slaapproblemen, vermoeidheid, sneller geïrriteerd zijn, spanning in nek, kaken en boven rug, gevoelens van wanhoop, frustratie, angst en depressie.

Voor de meeste vormen is nog geen medische behandeling mogelijk. Soms biedt een maskerend gehoorapparaat verlichting. Verlagen van fysieke en mentale stress die is opgeslagen in het lichaam kan ook helpen. Vaak is er een periode van langdurige (ernstige) stress vooraf gegaan aan het ontstaan van tinnitus.

Dit geluidsbestand kan goed worden gecombineerd met bijvoorbeeld de geluidsbestanden Nervus Vagus – Microbioom, Regeneratie, Oor, Stress, Aarding & Ontspanning, Alignment, Driewarmer, Nieren, Neurologisch, Trauma Fysiek, Trauma emotioneel – PTSS, Immuunsysteem, Depressie, Hersenschudding of Whiplash.


Voor al onze producten en diensten geldt dat de Medical & Health disclaimer van toepassing is.
Winkelwagen