,

Multiple Slerose (M.S.)

Dit geluidsbestand bevat de balancerende frequenties die betrekking hebben op MS en de hierbij betrokken lichaamsonderdelen, emoties, chakra’s, meridianen, aandoeningen en symptomen.

Multiple Sclerose (MS) is de naam voor een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg (centrale zenuwstelsel), waarbij er op verschillende plekken ontstekingen ontstaan. Door deze ontstekingen gaat het beschermlaagje (myeline) wat om zenuwuitlopers zit kapot en dit maakt dat de communicatie tussen hersengebieden verstoord kan raken. Myeline zorgt er namelijk voor dat seintjes goed en snel doorgegeven kunnen worden. Als een signaal vanuit het centrale zenuwstelsel niet goed bij bijvoorbeeld een spier aan kan komen, kan dit verschillende problemen geven zoals slecht- en/of dubbel zien, moeite met bewegen (gevoel van doofheid/tintelingen/verlamming of stuurloosheid), praten en/of een stoornis in de concentratie. Heel vaak komt ook vermoeidheid voor.

MS is een auto immuun aandoening. Dit betekent dat het eigen afweersysteem de myeline cellen aanvalt waardoor de ontstekingsreactie ontstaat en de cellen kapot gaan. Op de plekken waar het kapot gegaan is ontstaat litteken weefsel. Dit litteken weefsel is zichtbaar op beeldvormend onderzoek in het ziekenhuis. In de loop van de tijd kan ook de zenuw zelf aangetast raken.

MS kan voorkomen met en zonder ‘aanvallen’, ook wel ‘schubs’ genoemd. Bij 85% van de mensen begint de ziekte met schubs en dan is het vaak zo dat iemand tussendoor (bijna) geen last ervaart. Het lichaam repareert de schade dan. Soms zit er veel en soms zit er weinig tijd tussen de aanvallen. In de loop van de tijd kan de ziekte meer progressief worden. Er zijn minder schubs, maar iemand kan wel sneller achteruitgang ervaren in de dagelijkse praktijk.

Het geluidsbestand MS kan goed worden gecombineerd met de geluidsbestanden Auto-immuun, Regeneratie, Spijsvertering & stofwisseling, Fascia (bindweefsel) en Alignment. Het kan ook met Zenuwstelsel – Neurologisch, Innerlijke balans, Basis/aarding en PTSS.


Voor al onze producten en diensten geldt dat de Medical & Health disclaimer van toepassing is.
Winkelwagen