Information Medicine

Your trustfull home treatment

Claudia is de coördinator van het opleidingsinstituut Healthcare-Academy Den Hoek en zij beheert het  platform information-medicine.com. Ze is ook penningmeester/secretaris van Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde en is werkzaam als Shiatsu- en Healthcare-therapeut in haar eigen praktijk Zencourage. Het is haar passie om mensen aan te moedigen in contact te zijn met zichzelf, hun omgeving en het universum. Om zo de wereld een stukje mooier, beter en liefdevoller te maken.

 

Na haarHBO-opleiding Personeel & Organisatie heeft Claudia een aantal jaren gewerkt in de commerciële dienstverlening bij o.a. Oostnet Taxi/ Connection (kwaliteitsproject) en Akzo Nobel Information Services (HRM-planning van SAP-consultants). Hierna is ze bij het familiebedrijf (autorijschool Frans Kant) in Apeldoorn gaan werken en samen met haar vader heeft ze de autorijschool gerund tot het bedrijf werd overgenomen in 2001.

 

In 2000 begon er wat te kriebelen om de overstap te maken naar een op de holistische gezondheidszorg gebaseerde praktijk en levensstijl, en begon ze daarom een HBO opleiding Natuurgeneeskunde voor Dieren, die ze in 2007 met succes heeft afgerond. Haar moeder heeft in deze zelfde periode de opleiding Natuurgeneeskunde voor Mensen gevolgd. Tijdens deze opleiding is ze via haar paard Zephyr in contact gekomen met Eric Laarakker en raakte ze geïnspireerd door zijn innovatieve visie en holistische geneeskunde. In september 2001 begon ze voor Eric te werken als assistente bij de Holistische Praktijk voor Dier en Mens Den Hoek. In 2006 maakte ze de overstap van het werken voor de praktijk, naar  STEHD (Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde), waar ze de dagelijkse bedrijfsvoering deed. Ze is nog steeds penningmeester en secretaris van deze stichting. In 2011 zijn de opleidingen van STEHD overgenomen door Healthcare-Academy Den Hoek en is Claudia daarmee ook coördinator van dit opleidingsinstituut geworden. Naast het coördineren van de opleidingen geeft ze ook les in de Connectie-sensor cursus en de Lecher-antenne cursus.

Omdat het weer begon te 'kriebelen' om wat met haar handen te gaan doen en zichzelf verder te ontwikkelen als therapeut, is ze in 2015 gestart met de HBO-opleiding Zen-Shiatsu in Amsterdam.  In juni 2019 heeft ze haar 3e HBO opleiding afgerond. Ze heefthaar eigen kleinschalige praktijk opgezet in Ruinerwold, genaamd Zencourage (www.zencourage.nl), praktijk voor Zen-Shiatsu en holistische gezondheidsbevordering.

 

In 2017 heeft ze de tweedaagse workshop Samoerai Shiatsu op school gevolgd, waarmee ze ook Samoerai shiatsu trainingen mag geven op scholen. Het Samoerai programma is daarnaast een mooie aanvulling in het werken met kinderen tot 12 jaar.

 

Claudia over haar persoonlijke ervaring met de geluidsbehandelingen

“Ik was vanaf het allereerste begin geïntrigeerd door de ontwikkeling van de behandelingen met licht en geluid. Via praktijk Den Hoek ben ik in de afgelopen jaren geregeld behandeld met geluid ivm mijn chronische allergische luchtwegklachten. Van meerdere longontstekingen per jaar, chronische holteklachten en allergische rhinitis ben ik onlangs ‘ontslagen’ van controle bij de longarts en de kno-arts, omdat mijn klachten nu nog maar minimaal zijn. Ook heb ik een ongelooflijk herstel meegemaakt van mijn oude merrie met ernstige diarree- en nierklachten. Niets sloeg meer aan qua medicatie, voeding, gebitsbehandeling etc. Nadat ze feitelijk was opgegeven door de reguliere dierenarts, had ik hier zelf nog geen vrede mee, omdat haar wil om te leven nog zo sterk was. Ik heb haar in overleg met Eric Laarakker gedurende een aantal weken dagelijks behandeld met geluid (voor o.a. nieren en microbioom) en is ze er weer goed bovenop gekomen.”