Information Medicine

Your trustfull home treatment

Eric Laarakker over zijn visie op geneeskunde: ”Geen enkele patiënt is hetzelfde, beschouw daarom elke patiënt als uniek en kies bij elke patiënt de best passende individuele behandeling. Om met zo min mogelijk ingrijpen een zo groot mogelijk effect te creëren, moet je je behandeling richten op de top van de piramide, daar waar het zelforganiserende systeem zich bevindt. Het is daarbij de kunst om per patiënt de ingang te vinden tot zijn of haar zelf genezende vermogen. Met behulp van informatiegeneeskunde is het mogelijk heel gericht en efficiënt oorzaken én symptomen aan te pakken en veranderingen op zowel het fysieke,  het mentaal-emotionele als het persoonlijke-fijnstoffelijke bewustzijnsniveau tot stand te brengen”.

Eric Laarakker heeft sinds zijn afstuderen aan de faculteit diergeneeskunde in 1992, gewerkt als holistisch dierenarts, acupuncturist en onderzoeker.

Tijdens zijn studie diergeneeskunde was hij al overtuigd dat, naast Westerse geneeskunde, ook andere behandelmethoden en -visies zoals Oosterse Geneeskunde essentieel zijn om een dier of mens in zijn totaliteit te helen. Daarom heeft hij na zijn studie diergeneeskunde ook nog de opleidingen Chiropraxie, Osteopathie, Manuele therapie, Fytotherapie, Klassieke homeopathie, Chinese acupunctuur, Japanse acupunctuur, neuraaltherapie en andere energetische behandelmethoden gevolgd en met succes afgerond. De kennis en brede praktijkervaring in holistische diergeneeskunde die hij in de vele jaren heeft opgedaan, heeft zijn overtuiging en visie op dit vlak alleen maar verder ontwikkeld en verdiept.

Na zijn afstuderen heeft Eric ‘De Holistische praktijk voor Dier en Mens Den Hoek’ opgericht (www.holistischdierenarts.nl). Dit centrum is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerd centrum voor innovatieve en holistische gezondheidszorg met een breed team van gezelschapsdierenartsen, paardenartsen, humane acupuncturisten/therapeuten, assistentes en management staf. Alle dierenartsen/therapeuten zijn gecertificeerd en getraind in Westerse geneeskunde en holistische therapieën zoals acupunctuur, homeopathie, kruidengeneeskunde, osteopathie, chiropractie, orthomoleculaire therapie, genezing met geluid en frequenties en het gebruik van de Lecher-antenne als meetinstrument. In de loop der jaren heeft Eric samen met zijn team van artsen en therapeuten een holistisch protocol ontwikkeld waarin veel bestaande en nieuwe therapieën elkaar aanvullen. Door dit holistische protocol zijn zowel vele paarden, honden, katten en andere kleine huisdieren, als mensen met succes behandeld nadat ze waren ‘opgegeven’ door de reguliere Westerse (dieren)artsen.

Eric is voorzitter van de door hem in 2005 opgezette Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde. De missie van deze stichting met Anbi-status is: 'Het ontwikkelen, stimuleren en integreren van holistische (dier)geneeskunde in al haar facetten, door middel van onderwijs, onderzoek en informatie-uitwisseling.

Eric is sinds 2007 als mede-eigenaar en onderzoeker nauw betrokken bij het internationale onderzoeksinstituut Water & Light. De onderzoeksgebieden binnen Water and Light kunnen in drie pijlers worden onderverdeeld. Ten eerste onderzoek op gebied van landbouw en plantvitaliteit van zaad tot gewas, ten tweede medisch onderzoek van voeding tot gezondheid van mens en dier en ten derde, water onderzoek aangezien water de fundamentele pijler is voor het leven op deze planeet en ons functioneren daarin. De basis van het onderzoek is licht. Vandaar de naam Water&Light. Nagenoeg alle onderzoekingen worden gedaan via lichtmetingen met gebruikmaking van UV, VIS en NIR absorptie en reflectie spectroscopie, Raman spectroscopie en ultrazwakke fotonenemissie metingen. Water and Light zet zich in om al het water op aarde te herstellen naar zijn natuurlijke, coherente staat om zo de wereld beter en gezonder te maken. Water and Light probeert dit te realiseren door onderzoek te doen en innovatieve producten te creëren die geschikt zijn voor meerdere toepassingen en gebruikerssegmenten. Van thuisgebruik en zakelijke toepassingen tot de openbare publieke sector, door het ondersteunen van projecten die bijdragen aan het toegankelijk maken van coherent water voor iedereen. In de visie van Water and Light is toegang tot een goede gezondheid geen luxe maar een recht voor iedereen op aarde.

Daarnaast is Eric als onderzoeker/ ontwikkelaar actief in het ontwikkelen van producten en nieuwe behandelmethoden in holistische en informatiegeneeskunde. Zo heeft hij, naast nog andere medicaties, ook de Phytonics-reeks ontwikkeld. Een serie 100% natuurlijke gezondheidsproducten, in samenwerking met NML Health. (www.phytonicsmed.com)

Eric geeft les vanuit zijn eigen opleidingsinstituut Healthcare-Academy Den Hoek (www.healthcare-academy.nl) en hij wordt geregeld uitgenodigd als gastdocent of spreker in zowel Nederland als in het buitenland. Hij is auteur van het boek ‘Paardentypen’ (2007), waarin hij de verschillende karaktertypen bij paarden beschrijft gebaseerd op de Chinese Vijf Elementen-leer. Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels. Hij is coauteur van het boek ‘Het tevreden paard’ (2009) dat gaat over paardenwelzijn in de praktijk. In het najaar van 2020 komt het boek ‘Karaktertypen, de Vijf Elementen bij hond, kat en konijn’, uit dat in samenwerking met Aleid Hillebrand is geschreven.